Putni radni list

PRLPutni radni list – PRL je najvažniji dokument koji prati cjelokupni poslovni proces unutar aplikacije. Ispunjava se za utovar robe svakog motornog vozila koje je unutar voznog parka, a kreira se nakon što postoji narudžba za prijevoz određenog tereta od točke A do točke B. 

PRL u sebi sadrži podatke o vozilu, vozaču, članovima posade vozila (suvozač i sl.), relaciji prijevoza, zaduženim novcima i dozvolama za prijevoz, stanju goriva, brojač kilometara itd.

PRL se inicijalno ispunjava u trenutku polaska vozila na utovar, i zapravo je 3. korak u nizu nakon ispunjavanja Naloga za utovar. PRL služi kao vršni dokazni dokument o kretanju vozila i vozača.

Uz jedan PRL može se pojaviti više Naloga za utovar robe.

Vozilo

vehicleNa svakom putnom radnom listu nalaze se podaci o vučnom vozilu, priključnom vozilu ukoliko postoji, vozačima i datumom s relacijom za koju se izdaje PRL.

Takav oblik osnovnih podataka unosi se u potrebna polja koja će biti ispisana na samom PRL u papirnatom obliku.

Više o vozilima možete pročitati ovdje.

Dozvole za prijevoz

Svaki prijevoz robe mora imati i svoje dozvole za prijevoz. Dozvole se ishode od države kroz koju se vrši prijevoz robe. Ovisno o relaciji prijevoza, svakom putnom radnom listu dodjelju se važeća dozvola za prijevoz.

Moguće je filtrirati dozvole prema državama kroz koje se vrši prijevoz kako bi se na lak i brz način dodala odgovarajuća važeća dozvola.

CEMT dozvole

Svakom PRL dodjeljuje se jedna ili više CEMT dozvola s odabirom datuma zaduženja i razduženja.

Više o dozvolama za prijevoz možete pročitati ovdje.

Zaduženje novca

moneyOmogućeno je vođenje zaduženja sredstava koja se predaju vozaču na ruke prilikom kretanja na put.

Vođenjem ovakvog tipa evidencije moguće je imati cjelokupni uvid u trošak po određenom putu i relaciji.

Troškovi

Svaki naručeni prijevoz ima svoje troškove, od goriva, smještaja za vozače do popratnih troškova koje nije moguće predvidjeti.

Dostavom računa, od strane vozača,  nakon povrata s puta unose se troškovi puta. Trošak se automatski povezuje s PRL i nalogom za utovar te se unose cijene za pojedine države na koje se trošak odnosi s datumom i valutom.

Zaključivanje PRL

Svaki radni list potrebno je zaključiti. Zaključivanjem putnog radnog lista zaključavaju se sva polja, te dodatne promjene nisu moguće.

Storniranje PRL

Svaki putni radni list moguće je stornirati. Datum storniranja automatski se odabire, te ga nije moguće promjeniti već je potrebno upisati razlog storniranja PRL.